Beste Hasselaar 

De Eerste Wereldoorlog heeft u wellicht niet meegemaakt, maar misschien bewaart u wel nog voorwerpen en verhalen uit die periode? Dagboeken, mémoires, brieven, loopgravenkunst, foto’s, postkaarten, medailles, tekeningen en andere archiefstukken die een verhaal vertellen over Hasselaren aan het front, als vluchteling of als inwoner van een bezette stad.

Het stedelijke museum Het Stadsmus en de Erfgoedcel Hasselt gaan op zoek naar die voorwerpen. Maandelijks selecteren ze per wijk een voorwerp waarvan de eigenaar Erfgoedgeneraal wordt, net zoals Karin De Greeve met het passierschein van haar grootvader.

Hebt u ook een voorwerp van de Eerste Wereldoorlog in huis? Bezorg ons dan een foto of een beschrijving met het bijhorende verhaal. Als uw voorwerp geselecteerd wordt, kan u 100 vrienden en familieleden uitnodigen voor een begeleide museumrondleiding met receptie. Uw verhaal wordt opgetekend, een professionele fotograaf legt u en uw erfgoedstuk vast voor de eeuwigheid en u krijgt een maand lang een speciale plek in het museum*.

* De Erfgoedgeneraal gaat ermee akkoord dat tekst en foto mogen gebruikt worden in de communicatie van de stad Hasselt.